ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ…

0
1334

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Ηράκλειο εορτάζει και φέτος τον προστάτη του Άγιο Μηνά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγιος Μηνάς: Πως πήρε το όνομά του ο πιο γνωστός Άγιος στην Κρήτη

Άγιος Μηνάς: Πως πήρε το όνομά του ο πιο γνωστός Άγιος στην Κρήτη
35 λεπτά πριν
Το θαύμα του Αγίου Μηνά – photos
Το θαύμα του Αγίου Μηνά – photos
19/04/2017, 07:46
Πλήθος κόσμου συρρέει ήδη από το πρωί του Σαββάτου, παρά τη βροχή και το κρύο, στο Μητροπολιτικό Ναό του Μεγάλου Κάστρου ώστε να ανάψει ένα κερί και να προσευχηθεί στον Άγιο που έχει προστατεύσει ουκ ολίγες φορές με πολλά θαύματα την πόλη και τους κατοίκους της από την καταστροφή.

Τη μεγάλη γιορτή του Ηρακλείου λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και συγκεκριμένα: ο Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Λάμπης – Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κρήτης κκ. Ειρηναίος.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εορτασμών και της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Μηνά στους δρόμους της πόλης, θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι επίδειξη μαχητικού αεροσκάφους F16 της ομάδας Ζευς από τον Επισμηναγό (Ι) Δημήτρη Βολακάκη.

Μάλιστα, φέτος η ΕΡΤ τιμά το Ηράκλειο μεταδίδοντας ζωντανά σε όλο τον κόσμο τη μεγάλη τοπική γιορτή της πόλης μας μέσα από την εικόνα της ΚΡΗΤΗ TV.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

7 π.μ.: Ο Όρθρος και εν συνεχεία η Συνοδική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Μηνά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου θα ομιλήση ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Μετά το πέρας της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθή Συνοδικόν Τρισάγιον ενώπιον της Προτομής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου εις τον προαύλειον χώρον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά και ακολούθως η καθιερωμένη λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Σεπτής Εικόνος του Αγίου μέσω των οδών: Κυρίλλου Λουκάρεως, πλατείας Αρκαδίου, 1821, Νικηφόρου Φωκά, λεωφόρου Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά.

6 μ.μ.: Ο μεθεόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Μηνά.