ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ…

0
389

«Δράστης όπως προέκυψε από την έρευνα είναι ο σύζυγός της», ανέφερε αρχικά η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

O διοικητής ασφάλειας Αττικής, Πέτρος Τζεφέρης, ανέφερε:

 «Η υπόθεση ήταν δύσκολη.

 Ήταν σημείο κλειδί που τα στελέχη της αστυνομίας ότι έχτισαν μία σχέση εμπιστοσύνης με το σύζυγο του θύματος».

Η Πηνελόπη Μηνιάτη, Διευθύντρια Εγκληματικών Εργαστηρίων είπε μεταξύ άλλων:

«Έγινε άμεσα κατανοητά πως η υπόθεση απαιτούσε περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση. Κρίσιμη ήταν η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού. Κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων βάσει των στοιχείων που προέκυψαν υπήρχαν αναντιστοιχίες.

Αυτά τα στοιχεία προκαλούσαν ερωτήματα και οι απαντήσεις των οποίων ήταν πολύτιμα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης».

Ο προϊστάμενος του τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, παρουσίασε το χρονικό του εγκλήματος και όλα όσα είπε ο σύζυγος της Καρολάιν στην αστυνομία.

«Τα πρώτα κρίσιμα ευρήματα ήταν η αιτία θανάτου η οποία οφειλόταν σε ασφυξία. Παρατηρήθηκαν κάποια σημάδια στα χέρια και στα πόδια του συζύγου από τα δεσμά που ήταν δεμένος.

Αυτά τα σημάδια δεν ήταν ιδιαίτερα ορατά και γι΄αυτό προέκυψε ένας προβληματισμός για τον χρόνο που ο σύζυγος ήταν δεμένος.

Διαπιστώσαμε κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Ο σκύλος βρισκόταν κρεμασμένος στη σκάλα. Τα πιο κρίσιμα πειστήρια ήταν το ψηφιακό ρολόι του θαύματος, τα κινητά και οι κάμερες.

Μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε για να διαπιστώσουμε με ποιον τρόπο και ποιοι άνθρωποι είχαν εισέλθει στο σπίτι.

Δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων πέρα από την ύπαρξη του θύματος και του συζύγου.

Έτσι η έρευνα έπρεπε να εστιαστεί αποκλειστικά στον σύζυγο. Κάποια πειστήρια έδειχναν κίνηση του συζύγου κατά τη διάρκεια που ήταν δεμένος. Αυτό μας έδειξε ότι υπήρχε εμπλοκή του συζύγου.

Για να επιβεβαιώσουμε τις υποψίες θα έπρεπε να εξετάσουμε σχολαστικά τον σύζυγο και του θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Εκείνος έστρεψε τη συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα και το παιδί, αλλά και τη σχέση με την ομάδα που είχε αναλάβει την υπόθεση.

Μετά ομολόγησε.

Μας είπε για τον διαπληκτισμό με τη σύζυγό του και επιβεβαίωσε πως επέφερε τον θάνατο στη σύζυγό του με ασφυχτικό μηχανισμό.

Μας είπε ότι σκηνοθέτησε το χώρο του εγκλήματος για να πείσει την αστυνομία ότι πρόκειται για ληστεία».