ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΩΓΕΙΑ…

0
486

Με προϋπολογισμό 995.822 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη.

▶️ Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν:

ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας Νίκος Πελεκανάκης, η διοίκηση του τοπικού ΤΟΕΒ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Ανδρέα Στεφανάκη, εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας «Hydroment ΓΕΩΠΕΡ Α.Ε.», ο προϊστάμενος Δομών Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Κανδεράκης και το στέλεχος της υπηρεσίας, Μαργέτα Σγουρώ.

▶️ Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, αλλά και η διοίκηση του ΤΟΕΒ ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διασφάλιση της χρηματοδότησης για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου, όπως επίσης και τα στελέχη της Περιφέρειας για την προετοιμασία που απαιτήθηκε.

🔺 Το έργο

🔹 Αφορά στην κατασκευή εξωποτάμιας λιμνοδεξαμενής, όγκου περίπου 700.000 κυβικών μέτρων.

Η αρδευόμενη έκταση μετά την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής υπολογίζεται σε 9.800 στρέμματα, με κάλυψη κυρίως σε ελαιώνες, αμπελώνες υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

🔹 Το έργο περιλαμβάνει έργα υδροληψίας, δηλαδή μικρό έργο εκτροπής (αναβαθμό) στην θέση υδροληψίας για την τροφοδοσία του αγωγού μεταφοράς, αγωγό προσαγωγής 2.600 μέτρων περίπου, ο οποίος θα εξασφαλίζει την πλήρωση της λιμνοδεξαμενής με φυσική ροή και αγωγό εξόδου από την λιμνοδεξαμενή.

Για την υπερχείλιση της λιμνοδεξαμενής, προβλέπεται αγωγός αντίστοιχης διαμέτρου μήκους περίπου 400 μέτρων, που θα εκτονώνει στο παρακείμενο κύριο ρέμα του Γεροποτάμου.