ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ…

0
648

Σε δήλωση διαμαρτυρίας για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής Γόρτυνας να προχωρήσει στη μετάταξη υπαλλήλου μετά από σχετικό αίτημα που έχει κατατεθεί, ο οποίος υπηρετεί σήμερα στο ΚΕΠ των Αγίων Δέκα, προκειμένου να στελεχωθούν υπηρεσίες του Δήμου Γόρτυνας, προχωρά ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σταύρος Ξυλούρης.
Ειδικότερα στη δήλωση του την οποία απευθύνει στο Δήμαρχο Γόρτυνας και κοινοποιεί στον αντιδήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους, στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας των Αγίων Δέκα, ο κ. Ξυλούρης σημειώνει τα εξής:
«Το τελευταίο διάστημα έχω πληροφορηθεί ότι η δημοτική αρχή Γόρτυνας συναινεί στη μετάταξη ενός υπαλλήλου, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΚΕΠ της έδρας του Δήμου στους Αγίους Δέκα και έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα για μετάταξη, προκειμένου να στελεχωθεί ο Δήμος και οι υπηρεσίες του. Κάτι τέτοιο δεν μας βρίσκει σύμφωνους ως δημοτική παράταξη για τους παρακάτω λόγους.

Η απομάκρυνση του ενός θα σημάνει αυτόματα την κατάργηση της δεύτερης βάρδιας και θα οδηγήσει σε υποστελέχωση το ΚΕΠ της έδρας του Δήμου.
Δεύτερον με δύο μόνιμους υπαλλήλους δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά


Τρίτον σε ανάλογες περιπτώσεις ο Δήμος προσφεύγει στη λύση των εποχιακών μέσω του ΟΑΕΔ και άλλων προγραμμάτων ή σε αλχημείες γνωστές, όπως την πρόσληψη εποχιακών υδρονομέων και την τοποθέτησή τους σε διοικητικές θέσεις του Δήμου και των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση αναγκών που θα έπρεπε να καλύπτονται από μόνιμο-τακτικό προσωπικό.

Σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο εκφράζουμε την αντίθεσή μας και δεν συμφωνούμε με την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην απογύμνωση του ΚΕΠ από το υπάρχον προσωπικό.
Τέταρτον, σε όλα τα ΚΕΠ ανά τη δημοτική επικράτεια υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μάλιστα δυσανάλογη του φόρτου εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Χαρακτηριστικά στο ΚΕΠ Ασημίου υπάρχει μια μόνιμη υπάλληλος, στο ΚΕΠ Αγίας Βαρβάρας δύο και στο ΚΕΠ Γέργερης επίσης δύο άτομα. Επομένως όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Γόρτυνας λειτουργούν οριακά, χωρίς πλεονάζον προσωπικό.
Πέμπτον δεν συμφωνούμε με τις προθέσεις της δημοτικής αρχής να προκαλεί ανακατατάξεις και μετακινήσεις υπαλλήλων που οδηγούν σε συρρίκνωση, υποστελέχωση ή και απομάκρυνση υπηρεσιών και δομών από την έδρα του Δήμου προς άλλες δημοτικές ενότητες.

Να θυμίσουμε πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με το Κέντρο Κοινότητας που ένα πρωί η δημοτική αρχή δήθεν επικαλούμενη τα μέτρα της πανδημίας αποφάσισε την απομάκρυνση και μετακίνηση της δομής από την έδρα του Δήμου προς την Αγία Βαρβάρα, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων.


Για όλα τα ανωτέρω εκφράζουμε τη διαφωνία μας για την προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΚΕΠ Αγίων Δέκα και την αυτόματη κατάργηση της δεύτερης βάρδιας με την απομάκρυνση του υπαλλήλου και καλούμε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας των Αγίων Δέκα, αλλά και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας να διαμαρτυρηθούν και να αντιστρατευθούν σε οποιαδήποτε ενέργεια της δημοτικής αρχής κατατείνει προς αυτό το σκοπό.

Με εκτίμηση
Σταύρος Ξυλούρης
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης ελάσσονος μειοψηφίας