ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ…

0
475

Διαδικτυακή Συνάντηση Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν. Ηρακλείου
Την προώθηση των επειγόντων ζητημάτων του κλάδου του Νομού υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

Τον Σύλλογο Επαγγελματιών Πρακτόρων Πρόγνωσης Παιχνιδιών ΟΠΑΠ του Ν. Ηρακλείου συνάντησε διαδικτυακά το απόγευμα της Πέμπτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης.
Η διοίκηση του Συλλόγου εξέθεσε στον Υφυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τεσσάρων χιλιάδων περίπου καταστημάτων, ο οποίος αναγκάστηκε να παραμείνει κλειστός τους εννέα από τους δώδεκα συνολικά μήνες από το ξεκίνημα της πανδημίας.
Ο Υφυπουργός, άκουσε προσεκτικά τις ιδιαιτερότητες του κλάδου, ο οποίος ενώ συνεισφέρει ενεργά στον κρατικό προϋπολογισμό, από την άλλη πλευρά δεν έχει κανέναν εναλλακτικό τρόπο λειτουργίας σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα, βιώνοντας παράλληλα και τις οικονομικές συνέπειες του ανταγωνισμού που υπάρχει με τις διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες.

Παράλληλα, τόνισε για την άμεση προώθηση των επιχειρημάτων και των βιοποριστικών αναγκών του επαγγέλματος των πρακτόρων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως καθ’ ύλην αρμόδιο, τόσο σε ότι αφορά την ένταξη του κλάδου στην ομπρέλα στήριξης των εργαζομένων και υπαλλήλων των καταστημάτων, όσο και στην επανεκκίνηση της λειτουργίας των πρακτορείων ανάμεσα στις πρώτες φάσεις της άρσης των μέτρων.


Η διοίκηση του Συλλόγου ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση του Υφυπουργού, καθώς και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα των επαγγελματιών της περιοχής του Ηρακλείου και των συνεχάρη για το έργο που έχει επιτελέσει το Υπουργείο, ειδικότερα για την καταπολέμηση του μαύρου στοιχήματος και των χειραγωγημένων αγώνων, με τη σύσταση της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.