ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΑΛΙΑΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 43 ΗΜΕΡΕΣ…

0
534

Την ταυτότητα των δραστών που μπήκαν στην Μονή τα ξημερώματα της Τρίτης αλλά και την τυχόν σύνδεση με την προηγούμενη διάρρηξη προσπαθούν να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί.
Έχουν περάσει μολις 43ημέρες από την προηγούμενη ληστεία στην συγκεκριμένη Μονή και όλοι θεωρούν πως πρόκειται για τα ίδια άτομα καθώς υπάρχουν αρκετές ομοιότητες. Κι ενώ η πρόσφατη προσπάθεια κακοποιών στοιχείων να «αδειάσουν» την Παλιανή προβληματίζει τις αρχές, το «πάρτι» των διαρρήξεων που συνεχίζεται στο Ηράκλειο και πέριξ προκαλεί έντονους πονοκεφάλους στην ΕΛ.ΑΣ.

Η τελευταία διάρρηξη έμοιαζε σε πολλά σημεία με την προηγούμενη, αφού οι δράστες μπήκαν από το ίδιο σημείο, αδιαφόρησαν για τον συναγερμό που ενεργοποιήθηκε, ενώ φάνηκε πως έψαχναν συγκεκριμένα πράγματα, που όμως δεν βρήκαν. Πηγές αναφέρουν την συμμετοχή 2 ατόμων, τα οποία είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα και φορούσαν βαρύ ρουχισμό για να μην καταγραφεί ο σωματότυπός τους από τις κάμερες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διαρρήκτες έφτασαν στο σημείο και πέρασαν τον μαντρότοιχο γύρω στις 2 τη νύχτα της Τρίτης. Προσπάθησαν να παραβιάσουν μια πλαϊνή πόρτα, δεν τα κατάφεραν και τελικώς μπήκαν στο εσωτερικό της εκκλησίας από μια άλλη είσοδο, επίσης από το πλάι. Κατά την παρουσία τους είχε σημάνει ήδη ο συναγερμός, αντιλήφθηκαν οι μοναχές, όμως οι δύο κουκουλοφόροι δεν πτοήθηκαν. Έσπασαν το παγκάρι το οποίο κατά πληροφορίες περιείχε εκατοντάδες ευρώ. Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς το ιερό, αναζητώντας ενδεχομένως τα χρυσά τάματα των πιστών.

Στη διάθεση της Αστυνομίας υπάρχει το βίντεο και εκείνης της νύχτας, όμως η εικόνα δεν είναι πολύ καθαρή, ενώ τα άτομα που απεικονίζονται ξεκαθαρίζονται με δυσκολία.
Αυτό που κατάφεραν να διαπιστώσουν οι αρχές βλέποντας τις εικόνες και τότε και τώρα είναι ότι πρόκειται για δύο άτομα, τα οποία φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα, είχαν καλύψει το πρόσωπό τους με κουκούλες, φορούσαν γάντια και ο ένας διαρρήκτης είναι πιο εύσωμος από τον άλλο