ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ…

0
492

✅Τη δέσμευση για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων με συνολικό προϋπολογισμό 2,760 εκατ. Ευρώ, έλαβε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη κατά την επίσκεψη του στην Αγία Πελαγία.

➡️Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στην Αγία Πελαγία, έθεσε το αίτημα χρηματοδότησης δύο πολύ σημαντικών έργων που αφορούν την περιοχή.

Το πρώτο είναι η επέκταση των δικτύων αποχέτευσης της Αγίας Πελαγίας και γύρω οικισμών με προϋπολογισμό 960.000 ευρώ.

Ένα έργο που τόσο ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας όσο και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισήμαναν στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πως θεωρείται ουσιαστικά συμπληρωματικό του βιολογικού καθαρισμού.

Η ΔΕΥΑΜ έχει ώριμη μελέτη που μπορεί άμεσα να δημοπρατηθεί αν βρεθεί πηγή χρηματοδότησης.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ ζήτησαν άμεσα να σταλεί το τεχνικό δελτίο του έργου στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.


Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας παρουσίασε επίσης στον κ. Γιάννη Τσακίρη τη μελέτη για την επέκταση της παραλίας, ένα οραματικό έργο για την Αγία Πελαγία με προϋπολογισμό 1,8 εκατ. Ευρώ.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεσμεύτηκε πως σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το επόμενο ΕΣΠΑ.

📌Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκο και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής Γιώργο Ζερβό, επιθεώρησε το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Αγίας Πελαγίας στο πλαίσιο περιοδείας τους στην Κρήτη.

Ένα έργο που εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

🗣️Δηλώσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
▶️https://www.youtube.com/watch?v=wcoz7v7FMEc