ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ…

0
425

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων περιοριστικών μέτρων εξάπλωσης κατά του κοροναϊού, θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στο Δήμο Φαιστού, την 25η Μαρτίου.


Ήδη έχει υλοποιηθεί ο γενικός σημαιοστολισμός του Δήμου Φαιστού, ενώ με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν ελληνικές σημαίες ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο οικισμό.
Λόγω των υφιστάμενων περιορισμών εξάπλωσης του ιού, κατά την ημέρα εορτασμού της 25ης Μαρτίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μόνο στην έδρα του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, όπως προβλέπεται από το σχετικό ΦΕΚ.

Ειδικότερα, δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στον τηρουμένων όλων των μέτρων και με την παρουσία μόνο των προβλεπόμενων από το νόμο πιστών. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ο οποίος θα είναι σύντομος λόγω των συνθηκών, πρόκειται να εκφωνήσει η κ. Βιργινία Δακανάλη.
Στη συνέχεια, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, θα πραγματοποιηθεί μόνο στην έδρα του δήμου, λιτή κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Μοιρών, με την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου και της Εκκλησίας. Πριν από την κατάθεση θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου.