ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ…

0
382

Την Τετάρτη 12/2/2020 εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Αποστόλου.

“Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να φανερώσει η Κα Στεργίου τον πραγματικό της εαυτό σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται την θέση της Δημάρχου και την λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης επιχείρησε στο τέλος της συνεδρίασης να προχωρήσει σε μια προσπάθεια ωραιοποίησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για τα όσα τεκμηριωμένα έχουμε επισημάνει όλο αυτό το διάστημα.

Μάλιστα στο τέλος δεν ήθελε να ακούσει ούτε τον αντίλογο. Στο μονόλογο αυτό την ακούσαμε κυνικά να δηλώνει ότι θα κάνει ότι θέλει χωρίς να ρωτάει κανέναν χρησιμοποιώντας ωστόσο τα χρήματα και τα προνόμια του Δημάρχου που οι πολίτες της έδωσαν.

Παραδέχθηκε ακόμη ότι το ταξίδι της στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε για να διευρύνει τις προσωπικές της Δημόσιες Σχέσεις.

Την ακούσαμε να αδυνατεί να επιλύσει την πρόσθεση των ψηφισμένων κωδικών για ειδικούς συνεργάτες και συμβούλους αμφισβητώντας όσα η ίδια πρότεινε μέσα από την ψήφιση του προϋπολογισμό.

Στο συμβούλιο της Τετάρτης όμως προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα.

Επέτρεψε, μέσα στο χώρο του Δημοτικού Συμβούλιου, στον άμισθο ειδικό σύμβουλό της, ο οποίος τυγχάνει και σύζυγός της, να κινηθεί με άκομψο τρόπο προς εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο φωνασκώντας και εκτοξεύοντας απειλές, συμπεριφορά, που χωρίς την παρέμβαση των ψυχραιμότερων (οι οποίοι συγκρατούσαν τον συγκεκριμένο κύριο), να οδηγούσε ενδεχομένως σε ακραίες καταστάσεις.

Αδιάψευστος και αδιαμφισβήτητος μάρτυρας του προπεριγραφόμενου περιστατικού αποτελεί το βίντεο από την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έχει αναρτηθεί και προβληθεί στο διαδίκτυο και σε διάφορες ιστοσελίδες τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας.

Η αδυναμία λοιπόν και η έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων οδηγεί δυστυχώς κάποιους σε κινήσεις πανικού και σε συμπεριφορές, οι οποίες δεν συνάδουν με την δημοκρατία και παραπέμπουν σε χώρους, όπου τα επιχειρήματα αντικαθίστανται από φωνές και απειλές.

 Είναι πρωτόγνωρο, σε έναν ιστορικά δημοκρατικό Δήμο, όπως αυτός της Στυλίδας, άνθρωποι που δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση και δεν έχουν επιλεγεί από την τοπική κοινωνία, να εκφοβίζουν και να στρέφονται απειλητικά εναντίον εκλεγμένων συμβούλων.

Η ομάδα της Μείζονος Αντιπολίτευσης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επίσης καταδικάζει και κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης και της κόσμιας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Αφήνει στην κρίση των πολιτών συμπεριφορές οι οποίες χαρακτηρίζονται από αυταρχισμό, πανικό και έλλειψη πολιτικών προτάσεων. Δυστυχώς για τον Δήμο οι προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται καθημερινώς.

Δηλώνουμε παρόν στην καθημερινότητα του Δήμου και διαβεβαιώνουμε όλους αυτούς που επιχειρούν την φίμωση της αντιπολίτευσης με τέτοιες συμπεριφορές ότι η αγάπη μας για τον τόπο και τους ανθρώπους, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε πιο δυνατοί στην εποικοδομητική κριτική για το καλό του Δήμου.

Αναμένουμε από την Κα Στεργίου αφενός μεν να καταδικάσει την συμπεριφορά του ειδικού συμβούλου της και αφετέρου να τον περιορίσει μόνο στα καθήκοντα του

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Δημοτικός Σύμβουλος
Αποστόλου Ιωάννης “

Πηγή:Lamianow.gr