ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΚΗ ΗΜΕΡΑ Η ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13…

0
462

Τρίτη και 13” γράφει σήμερα το ημερολόγιο και πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη κανονίσει να μην βγουν καν από το σπίτι, υπό τον φόβο κάποιου ατυχήματος καθώς θεωρείται η πιο γρουσούζικη ημέρα του χρόνου. Γιατί όμως;

Αν και για τους αγγλοσάξωνες η αντίστοιχη μέρα είναι Παρασκεύη και 13,στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ημέρα αντιμετωπίζεται “με σκόρδο” προκειμένου να φύγει το κακό.

Γιατί είναι γρουσουζιά την Τρίτη και 13;

Η παράδοση στην Ελλάδα φαίνεται να ξεκίνησε από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης 29 Μαΐου 1453.

Η ημέρα ήταν Τρίτη ενώ το άθροισμα του έτους 1453 βγάζει το νούμερο “13”. Έτσι θεμελιώθηκε το κακό όνομα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η Τρίτη, πάντως θεωρείται έτσι κι αλλιώς ότι κουβαλά κάτι “αρνητικό” και στην καθομιλουμένη χρησιμοποιείται αρκετές φορές με αρνητική χροιά.

Σύμφωνα πάντως με άλλους, η εξήγηση της “γρουσούζικης Τρίτης και 13” μπορεί να αναζητηθεί και σε αστρολογικές προβλέψεις. Σύμφωνα με αυτή την ανάγνωση την Τρίτη ο Άρης είναι κυρίαρχος πλανήτης ενώ η στιγμή της ημέρας που κυριαρχεί μαζί με τον πλανήτη Κρόνο, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Γιατί είναι γρουσουζιά την Τρίτη και 13;

Επειδή όμως κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε συμβαίνει αυτό ολόκληρη η Τρίτη αντιμετωπίζεται ως “γρουσούζικη”….

Ο αριθμός “13”

Ο αριθμός “13” θεωρείται κακότυχος καθώς “σπάει την αρμονία” του 12: 12 ήταν οι Θεοί του Ολύμπου, ο Ηρακλής ολοκλήρωσε 12 άθλους, οι 12 φυλές του Ισραήλ, οι 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ευαγγέλια κλπ.

Γιατί είναι γρουσουζιά την Τρίτη και 13;

Πάντως, δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που η Τρίτη και 13 θεωρείται κακότυχη. Στην Ισπανία για παράδειγμα, υπάρχει παροιμία: “Την Τρίτη, μην παντρεύεσαι και μην ξεκινάς ταξίδι”.

Ξέρετε ποια είναι τα 8 πιο γρουσούζικα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας;

Πείτε μας προληπτικούς, αλλά πιστεύουμε πολύ πως πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι το σπίτι μας γεμάτο θετική ενέργεια.

Επομένως πετάξτε από το σπίτι σας αυτά τα 8 γρουσούζικα πράγματα τα οποία σύμφωνα με το φενγκ σούι δεν πρέπει με τίποτα να βρίσκονται σε αυτό.

Δείτε παρακάτω τα 8 πράγματα που φέρνουν γρουσουζιά στο σπίτι σας  σας:

Άδειες κουνιστές καρέκλες. Άσχημα τα νέα για τις μαμάδες. Οι Ιρλανδοί πιστεύουν πως μια άδεια κουνιστή καρέκλα προσκαλεί τις σκοτεινές δυνάμεις να κάτσουν σε αυτήν. Ακόμα χειρότερα: Αν η καρέκλα κουνιέται από μόνη της αυτό σημαίνει πως κάποιο κακό πνεύμα έχει ήδη κάτσει σε αυτήν πράγμα που μπορεί να φέρει θάνατο και κακή τύχη στην οικογένεια.

Κακτοειδή

Τα φυτά που έχουν αγκάθια (εκτός από τα τριαντάφυλλα) αποτελούν εξαιρετικά κακό φενγκ σούι και λέγεται ότι φέρνουν αρνητική ενέργεια και κακή τύχη στο σπίτι.

Ένα σπασμένο ρολόι. Φυσικά και είναι κακό φενγκ σούι να έχετε σπασμένα πράγματα στο σπίτι σας.

Αν όμως, έχετε συγκεκριμένα ένα ρολόι το οποίο είναι σπασμένο, αυτό μπορεί να φέρει θάνατο στην οικογένειά σου.

Τουλάχιστον αυτό πίστευαν οι άνθρωποι τον 19ο αιώνα.