ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ…

0
501

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Σεβασμού στη Γέννα οργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων με θέμα την παραδοσιακή μαιευτική. Ομιλήτρια είναι η διεθνούς φήμης παραδοσιακή μαία και ακτιβίστρια Clare Loprinzi, η οποία όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1996 ενέπνευσε την ίδρυση του σωματείου ΕΥΤΟΚΙΑ.

Έρχεται για πρώτη φορά στην Κρήτη για δύο εκδηλώσεις στις 12 και 13 Μαϊου 2018, στο Ηράκλειο και στην παραλία του Κομού.

Το Σάββατο 12 Μαΐου 15.30-20:00 στο Ίδρυμα Καλοκαιρινού στο Ηράκλειο, στην αίθουσα Κοινωνικός Χώρος θα λάβει χώρα η κεντρική ομιλία της Clare Loprinzi με θέμα » Παραδοσιακή Μαιευτική: Όταν η επιστήμη συναντά την παράδοση»

Η είσοδος στο Ίδρυμα Καλοκαιρινού είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο- “Φαγητό με την Αγάπη μας”) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

-Την Κυριακή 13 Μαΐου στις 11:00, στην παραλία του Κομού στο δήμο Φαιστού, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο για ενδυνάμωση και αφύπνιση της θηλυκής ενέργειας κατά τις αρχαίες παραδόσεις από όλο τον κόσμο, υπό την καθοδήγηση της Clare Loprinzi. Θα ακολουθήσει πικ νικ και κολύμπι στην παραλία.

Η Clare Loprinzi- Kassel (Clarabeth) είναι διπλωματούχος μαία, εκπαιδευμένη με το παραδοσιακό μοντέλο μαιευτικής. Την πρώτη φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1996 ενέπνευσε την δημιουργία του σωματείου ΕΥΤΟΚΙΑ. Έχει σπουδάσει μαιευτική και κοινωνιολογία, ενώ κατέχει διδακτορικό πάνω σε περιγεννητικά θέματα.

Κάνει τοκετούς στο σπίτι για πάνω από 30 χρόνια. Θεωρεί τον εαυτό της παραδοσιακή μαία καθώς έλαβε μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης της από πρακτικές μαμές. Επιθυμεί να διατηρηθεί η γνώση αυτή και να περάσει στις επόμενες γενιές καθώς και να αναπτυχθεί η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα των παραδοσιακών μαιών.

Η Clare έχει εργαστεί και διδάξει μαζί με Ινδιάνες και Αφρικανές μαίες, και έχει βοηθήσει εκατοντάδες μωρά να έρθουν στον κόσμο με έναν ειρηνικό τρόπο. Η βάση της είναι στη Χαβάη, όπου παρευρίσκεται σε τοκετούς και εργάζεται σαν δασκάλα σε σχολείο.

Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διακεκριμένα περιοδικά μαιευτικής και γονεϊκότητας, ενώ την έχουν παρουσιάσει και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και εκπαιδεύει το κοινό πάνω σε θέματα φυσικού τοκετού.

Ασχολείται επίσης με την παραδοσιακή ιατρική, τη χρήση θεραπευτικών φυτών καθώς και με την υγεία του υγρού στοιχείου, του αέρα και της γης. Στο πλαίσιο των πεποιθήσεών της, έχει αναπτύξει μια έντονη ακτιβιστική δράση.

Κατά τη παραμονή της στην Ελλάδα την Εβδομάδα Σεβασμού στη Γέννα, θα παρουσιάσει τη διαχρονική αξία της παραδοσιακής μαιευτικής γνώσης σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.