ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ – ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΕΑΡΩΝ…

0
386

Αναβολή για τις 20 Φεβρουαρίου έλαβε η δίκη των δύο νεαρών που το βράδυ του Σαββάτου, έδειραν περαστικούς, προκάλεσαν φθορές σε δημόσια περιουσία και αφότου συνελήφθησαν από τις αρχές όπου τους έγιναν οι συστάσεις κι αφέθηκαν ελεύθεροι ξυλοκόπησαν έναν εργαζόμενο του ΕΚΑΒ στην Αλικαρνασσό, με τις οικογένειες τους μάλιστα σήμερα να απειλούν φραστικά και τους δημοσιογράφους.

Οι δύο νεαροί πέρασαν σήμερα το κατώφλι του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθούν. Οι οικογένειες των δραστών παρόντες στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, επιτέθηκαν  φραστικά στους δημοσιογράφους απειλώντας τους πως θα τους σπάσουν τις κάμερες.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είχαν προχωρήσει σε στάση εργασίας προκειμένου να συμπαρασταθούν στο συνάδελφο τους που νοσηλεύεται τραυματίας στο ΠΑΓΝΗ, όντας θύμα ξυλοδαρμού των δύο νεαρών.

Η δίκη για τους δύο νεαρούς αναβλήθηκε για τις 20 Φεβρουαρίου καθώς ο διασώστης του ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να παραστεί στην δίκη ως νοσηλευόμενος, ενώ από την υπόθεση έλειπε και η ιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μ. Σφακιανάκης: “Είναι πρωτοφανές και απορριπτέο, καταδικάζουμε το γεγονός αυτό”

Αποφασίσαμε να κάνουμε μια στάση εργασίας από τις 10 μέχρι τις 14.00 για να κάνουμε μια παράσταση συμπαράστασης στο συνάδελφο, για το γεγονός αυτό, το καταδικάζουμε και θα είμαστε εδώ πέρα να στηρίξουμε το συνάδελφο.

Είναι πρωτοφανές είναι απορριπτέο, είναι κάτι συγκλονιστικό έχουμε συγκλονιστεί όλοι και έχουμε νευριάσει κιόλας” τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΚΑΒ, Μάριος Σφακιανάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη ο διασώστης του ΕΚΑΒ βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο καθώς τα χτυπήματα ήταν πολύ σοβαρά στο κεφάλι ενώ όπως ο ίδιος σημείωσε:

Ευτυχώς δεν είχαμε εσωτερικές αιμορραγίες στο κεφάλι, είναι όμως καλά”.

Ο κ. Σφακιανάκης έκανε λόγο για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, λέγοντας: 

“Εμείς πηγαίνουμε οπουδήποτε χρειαστούν βοήθεια,  μπορεί να πάμε σε στέκια χρηστών, περιπτώσεις που υπάρχουν πολλές φασαρίες, πρέπει όμως να επέμβουμε για να κάνουμε τη δουλειά μας να σώσουμε τον πολίτη.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που κινδυνεύουμε, ή σε τροχαία, όπου υπάρχει φωτιά κλπ”.

Ο κ. Σφακιανάκης επισκέφθηκε χθες τον διασώστη, όπου σύμφωνα με τον ίδιο είναι πολύ σοκαρισμένος. 

“Προσπαθούσε να καταλάβει τι έγινε. Πήγε να τους μιλήσει με ήρεμο τρόπο, να τους πει τι κάνετε εκεί;

Δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει ήταν τόσο επιθετική η αντιμετώπιση των παιδιών αυτών που έμεινε και αυτός έκπληκτος. Από ένα σημείο και μετά δεν θυμάται τι έγινε”.

Απύθμενο θράσος από δράστες με απύθμενο μίσος για την κοινωνία” υπογράμμισε ο δικηγόρος Άρης Ροζάκης, για την υπόθεση των δύο νεαρών.

Πηγή:Politica.gr