ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΕΛΛΩΤΙΣ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ BLOGS…

0
625

Περί δημοσκοπήσεων σε άγνωστα και ανώνυμα blogs

Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιες ΔΗΘΕΝ δημοσκοπήσεις-σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης στο Δήμο της Γόρτυνας οι οποίες είναι κατευθυνόμενες και εξυπηρετούν προπαγανδιστικούς σκοπούς υπέρ μιας συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, την οποία μάλιστα προβάλλουν να έχει προβάδισμα 80% στις εκλογές στον εν λόγω Δήμο.
Οι δημοσκοπήσεις αυτές δεν προέρχονται από έγκυρο φορέα, από εταιρία δηλαδή που να είναι υπεύθυνη και αρμόδια για τη διενέργεια δημοσκόπησης, ούτε καν από κάποιο έγκριτο δημοσιογραφικό οργανισμό. Προέρχονται από κάποια blogs αγνώστου ταυτότητας και ιδιότητας, που αυτοχαρακτηρίζονται ειδησεογραφικά χωρίς καμιά επίσημη κατοχύρωση και αδειοδότηση για τέτοιου είδους δημοσκοπήσεις.
Η προχειρότητα και η αδιαφάνεια με την οποία ενεργούν αποκαλύπτεται από το γεγονός και μόνο ότι λαμβάνουν υπόψη τους δύο μόνο από τους πέντε δημοτικούς συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές στο Δήμο της Γόρτυνας, δίνοντας μάλιστα στον έναν εξ αυτών το αστρονομικό ποσοστό του 80% !
Είναι σαν να λένε δηλαδή ότι ο πρώτος συνδυασμός συγκεντρώνει την προτίμηση των ψηφοφόρων σε ποσοστό 80% , ο δεύτερος 20% και οι υπόλοιποι τρεις (πλήρεις) συνδυασμοί δεν υπάρχουν καν αφού προκλητικά τους εξαιρούν δίνοντας τους ποσοστό 0%!
Με νομοθετημένη την απλή αναλογική, όπου θεωρείται σχεδόν βέβαιο με πέντε συνδυασμούς ότι κανένας δεν θα καταφέρει από την πρώτη Κυριακή να συγκεντρώσει το 50+1 κάποιοι “ουρανοκατέβατοι” βλέπουν προβάδισμα 80% σε έναν συγκεκριμένο υποψήφιο!
Ενημερώνουμε τους πολίτες της Γόρτυνας να μην εμπιστεύονται τέτοιου είδους υπαγορευμένες και κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις που στόχο έχουν με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο να επηρεάσουν και να διαστρεβλώσουν την κρίση των ψηφοφόρων.
Δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από μη έγκριτους φορείς είναι άκυρες και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών.
Και το χειρότερο προσβάλλουν και αποκαλύπτουν με το χειρότερο τρόπο την αγωνία των “υποτιθέμενων” νικητών να καρπωθούν με ανορθόδοξα μέσα πολιτικά οφέλη ενόψει των εκλογών.
Ας κάνουν λίγο υπομονή!
Η κάλπη θα ανοίξει την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 και τότε θα λάμψει η αλήθεια που θα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην δημοκρατική ψήφο των Γορτύνιων πολιτών και σε καμία υπαγορευμένη δημοσκόπηση!