ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 50 ΜΕ 153 ΥΠΕΡ…

0
515

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το άρθρο 50 για τα Κολέγια, το οποίο προβλέπει το διορισμό αποφοίτων κολεγίων στη δημόσια εκπαίδευση χωρίς τα πτυχία τους να έχουν ακαδημαϊκή αναγνώριση.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, και – επί των 289 παρόντων βουλευτών – υπέρ τάχθηκαν 153 βουλευτές έναντι 136 που καταψήφισαν.

Με αφορμή την επιστολή του ΔΟΑΤΑΠ, που ήρθε στη δημοσιότητα την Τετάρτη και αντέκρουε την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν, σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων εκπαιδευτικών από Κολέγια, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη Νίκη Κεράμεως ότι απέκρυψε από τη Βουλή την προειδοποιητική επιστολή, αλλά και όλα τα σχετικά έγγραφα για το θέμα των κολεγίων.

«Η υπουργός Παιδείας παραπλάνησε σκόπιμα τη Βουλή, αποκρύπτοντας από την εθνική αντιπροσωπεία τα απαραίτητα έγγραφα, και την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Αυτό που κάνει η κα Κεραμέως με τη ρύθμιση είναι παράφορη παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη διαδικασία εντός και εκτός Κοινοβουλίου», ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

H απάντηση της ΝΔ για τα κολέγια 

«Η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε καθόλου από την Ολομέλεια και τον ελληνικό λαό την ενημέρωση.

Έκρινε ότι το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται μέσα από τη διαδικασία που ακολούθησε.

Ενημέρωσε τους εισηγητές όλων των κομμάτων, διάβασαν τις επιστολές και έχουν άποψη για το περιεχόμενό τους.

Σήμερα, η κυβέρνηση, η πατρίδα συμμορφώνεται πρακτικά με το ενωσιακό δίκαιο», αντέτεινε, από τη πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπύρος Λιβάνιος.