ΑΜΕΣΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 14 ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ…

0
350
Βαθιά η συγκίνηση στο Καπετανάκειο – Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό για τη χειρουργική επέμβαση του παιδιού

Πολλές φορές έχει αποδειχθεί στην Κρήτη ότι αυτό το αρχέγονο ένστικτο του λαού της για την παροχή συνδρομής, τη βοήθεια, τη συμπαράσταση απέναντι στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται, λειτουργεί σε εντυπωσιακό βαθμό.

Στην περίπτωση του 14χρονου μαθητή του 1ου Γυμνασίου, που πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αρκούσαν μόνο λίγα 24ωρα για να γίνει το “μικρό θαύμα των Χριστουγέννων“.

Στο Καπετανάκειο, το σχολείο του έφηβου, εκτυλίχθηκαν σκηνές βαθιά συγκινητικές.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η μαθητική του κοινότητα, έγιναν όλοι μια γροθιά, δημιουργώντας ένα πελώριο κύμα αγάπης για τον συμμαθητή τους και την οικογένειά του.

Το ποσό που απαιτούνταν έφτανε τα 35.000 ευρώ. Αρκούσε απλά και μόνο η γνωστοποίηση της εκστρατείας αγάπης που ξεκινούσε πριν από τέσσερις ημέρες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, το μεγάλο ποσό υπερκαλύφθηκε.

Χθες Τρίτη, ημέρα κατά την οποία είχε διοργανωθεί η ενημέρωση των γονέων για τις επιδόσεις των παιδιών τους στο σχολείο μετατράπηκε σε πανηγύρι αγάπης και προσφοράς.

Ο κουμπαράς που είχε στηθεί ξεχείλισε, όπως ξεχείλισε η συγκίνηση και το συναίσθημα της προσφοράς στις καρδιές όλων.

Μαθητές, έσπευσαν να καταθέσουν το χαρτζιλίκι τους, γονείς ρωτούσαν με αγωνία για την εξέλιξη, ηλικιωμένοι άνθρωποι πρόθυμα διέθεταν χρήματα από το υστέρημά τους, λέγοντας πως θέλουν να συμβάλλουν και αυτοί στη συγκέντρωση του ποσού.

Το ενδιαφέρον του κόσμου, ξεπέρασε τον κύκλο της μαθητικής κοινότητας του Καπετανάκειου και απλώθηκε στην πόλη.

Επιχειρηματίες, απλοί πολίτες, μαθητές από άλλα σχολεία του Ηρακλείου, όλοι ευαισθητοποιήθηκαν ανοίγοντας  μια μεγάλη τρυφερή αγκαλιά για τον 14χρονο μαθητή και την οικογένειά του.

Έτσι, όχι μόνο τα χρήματα επαρκούν για το κόστος της χειρουργικής επέμβασης, αλλά από τη στιγμή που ξεπεράστηκε ο σκόπελος της έλλειψης των χρημάτων, το αγόρι θα εισαχθεί νωρίτερα στο χειρουργείο, και πιο συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου, με τις ευχές όλων για γρήγορη αποθεραπεία.

Πηγή:ekriti.gr