ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΟΡΤΥΝΑΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…

0
1014

Ο επικεφαλής Σταύρος Ξυλούρης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Έλλωτις» καταδικάζουν το απαράδεκτο περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών που σημειώθηκε στο Ασήμι, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, όπως και κάθε ανάλογο φαινόμενο παραβατικότητας που σημειώνεται στα όρια του Δήμου Γόρτυνας.


Η ανθρώπινη ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να διακινδυνεύονται ανθρώπινες ζωές από επιπολαιότητα και να αμαυρώνεται η εικόνα μιας ολόκληρης κοινωνίας.


Πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να είναι η κινητοποίηση όλων των φορέων, των σωματείων, των τοπικών συμβουλίων και των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο της Γόρτυνας και με ενιαία φωνή να διεκδικήσουμε το αυτονόητο που είναι η ασφάλεια των πολιτών και η μέγιστη δυνατή προστασίας τους.


Πρωταρχικό μέλημα της παράταξής μας ήταν από τους πρώτους κιόλας μήνες της νέας δημοτικής περιόδου να ζητήσουμε να τεθεί θέμα αποκλειστικής συνεδρίασης το ζήτημα της καλύτερης αστυνόμευσης, ώστε με συγκροτημένη πρόταση και με τη συστράτευση όλων των δημοτικών παρατάξεων να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και η αστυνόμευσης της περιοχής.


Σε καμία περίπτωση δεν αμφιβάλλουμε ότι η Αστυνομία κάνει το καθήκον της και προσπαθεί για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Όμως τα υπάρχοντα μέτρα δεν επαρκούν και τα περιστατικά που σημειώνονται με αυξημένη συχνότητα έρχονται να επιβεβαιώσουν την παραπάνω διαπίστωση.


Για το λόγο αυτό επανερχόμαστε και πάλι και ζητάμε να συγκληθεί άμεσα δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη διεκδίκηση όλων των πρόσφορων μέσων αναβάθμισης των υφιστάμενων υπηρεσιών και επέκτασης των ήδη υπαρχόντων μέτρων πρόληψης και αποτροπής παρόμοιων φαινομένων.


Γιατί η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει όλοι μας να στρέψουμε το βλέμμα μας.